11 elevi ai Colegiului Național „B.P. Hașdeu” din Buzău au ocazia să simuleze Parlamentul European.

parlamentuleuropeanaltinerilorEi vor avea oportunitatea de a lucra in echipe, de a dezbate, dar si de a incerca sa gaseasca solutii creative si viabile pentru problemele contemporane. Sesiunea Regionala de selectie Muntenia, organizata de ONG-ul apolitic Parlamentul European al Tinerilor, va incepe in data de 28.03.2015 si se va termina pe 30.03.2015.

Pentru a putea participa, elevii trebuie să se organizeze într-o delegație de 11 persoane, dintre care una dintre ele să aibă aptitudini muzicale.

 I se va atribui fiecărei delegații o temă de lucru, reprezentând o problemă de actualitate politică europeană sau națională. Pe baza acesteia, în cadrul muncii în comitet (committee work), care se va desfășura exclusiv în limba engleză,se vor propunere soluții concrete. Elevii vor dezbate, urmând să redacteze o moțiune de rezoluție conform modelului de lucru al Parlamentului European. Membrii comitetului de lucru vor intra în dialog deschis și vor fi mediați de către un șef de comitet (chairperson) cu experiență EYP.

Consolidarea echipei (Teambuilding) se va reaiza cu ajutorul unor metode non-formale specifice, menite să îmbunătățeasca relațiile și raporturile dintre membrii delegației, ajutând la depăsirea barierelor și, în final, la atingerea obiectivelor comune.

Apoi, în cadrul Adunării Generale (General Assembly), vor prezenta  în plen, spre dezbatere, moțiunea de rezolutie propusă și punctele de vedere față de rezoluțiile propuse de celelalte comitete.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Încep înscrierile la bacalaureatGazeta de Buzau - ziar online cu atitudine | Gazeta de Buzau - ziar online cu atitudine

Leave a Reply