326 de abateri rutiere in doar 24 de ore

amenziPoliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat, la data de 6 ianuarie, pentru combaterea indisciplinei în trafic. În total, au fost constatate şi sancţionate 326 de abateri la regimul legal de viteză, abateri comise de 183 de conducători auto, 46 de pietoni, 12 biciclişti şi 5 căruţaşi. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 41.928 de lei.

97 dintre şoferii sancţionaţi au fost depistaţi în timp ce îşi conduceau autovehiculele cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar 35 se aflau la volanul unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării nouă permise de conducere, dintre care şase pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, două pentru depăşiri neregulamentare şi unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor continua activităţile de sancţionare a situaţiilor care pun în pericol siguranţa traficului rutier.

Totodată, poliţiştii recomandă participanţilor la trafic să respecte regulile de circulaţie, să adopte o conduită preventivă, pentru a nu fi implicaţi în accidente.

În mod deosebit, conducătorii auto trebuie să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, să nu se angajeze în depăşiri neregulamentare, să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de celelalte autovehicule.

Atunci când se deplasează prin zone unde vizibilitatea este redusă din cauza ceţii, conducătorii auto trebuie să folosească luminile de întâlnire, concomitent cu luminile de ceaţă.  ·

Be the first to comment

Leave a Reply