A început BAC-ul! Elevii susțin astăzi evaluarea competențelor de comunicare în limba română

bac2013În perioada 10-12 iunie se desfășoară prima probă din cadrul examenului de bacalureat, Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe care o vor susține peste 3.700 de elevi buzoieni. Examenul va începe la ora 09:00, iar recomandarea şefilor din învăţământ către directorii de licee este ca examinarea să nu depăşească ora 19.00.

Subiectul de examen conţine text suport, care poate fi literar/ficţional  sau nonficţional şi acoperă o gamă cât mai variată de tipuri de text care să stimuleze interesul pentru lectură. În cadrul acestei probe se evaluează următoarele competenţe: înţelegerea textului, exprimarea şi argumentarea unui punct de vedere, organizarea discursului, adaptarea la situaţia de comunicare şi utilizarea limbii literare. Subiectele sunt elaborate de către Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor avea un grad de  complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Rezultatele obţinute se exprimă prin niveluri de competenţă: mediu, avansat şi experimentat.

În Buzău, la examenul de bacalaureat s-au înscris 3.118 de elevi din promoția 2013. Restul de 623 de persoane care vor susține examenul sunt absolvenți de liceu care nu au reușit să promoveze examenul în anii trecuți.

Be the first to comment

Leave a Reply