Adevărul începe să iasă la iveală

După 6 zile de zbateri lucrurile încep să se lămurească. Atacurile josnice ale opoziției, organizarea de miting-uri, plasarea de teme false în media, cu o strînsă colaborare din partea presei apropiate opoziției toate încep să se limpezească. Tăcerea a fost spartă și iată că avem în sfârșit reacții ale ministrului Oprea în scandalul accidentului din coloana oficială.

Ce am aflat azi, în plus față de ce știam până acum:

 „Din respect pentru familia îndurerată, am ales să nu fac declarații publice imediat după accident sau înaintea înmormântării”. Se numește respect față de o familie îndoliată, dacă ar fi apărut cu declarații nu am fi asistat acum la alte atacuri de tipul Cum își face ministrul Oprea campanie pe spatele unei tragedii?

„Poliția Capitalei a oferit, printr-un comunicat de presă, informații legate de circumstanțele în care s-a petrecut accidentul, de misiunea respectivă, de traseul urmat și alte astfel de detalii operative aflate în responsabilitatea Poliției.” Reprezentanții PNL, printre care și un fost ministru al Justiției nu pot fi suspectați de faptul că nu cunosc procedurile, și că nu aveau cunoștință de faptul că nu pot fi date alte detalii presei și implicit publicului

„In ce ma priveste, am ales sa fiu alaturi de familia lui Bogdan Gigina, sa prezint personal condoleante, sa nu cedez tentatiei de a oferi declaratii care sa ma disculpe public in raport cu acuzatiile iresponsabile ale unor lideri politici sau speculatiile vehiculate cu cinism. Am ales sa ma asigur ca familia lui Bogdan Gigina cit de mult regret pierderea acestuia.” Se numește decență și nepolitizarea unui subiect atât de dramatic. Din partea opoziției însă s-a remarcat din plin faptul că au încercat să folosească o tragedie pentru a cere ceea ce nu au reușit prin moțiuni în Parlament.

„Am ales sa acord prioritate faptului ca Ministerul de Interne, structurile subordonate pun la dispozitia Parchetului cu promptitudine toate informatiile solicitate si ca in tot acest timp respectam regula de a nu comunica referitor la circumstante ale unor fapte cercetate de Parchet.” Atâta timp cât informațiile au fost transmise autorităților competente poate fi acuzat un ministru de mușamalizare? De altfel, MAI a emis un comunicat de presă prin care a informat despre imposibilitatea reprezentanților ministerului de a comunica orice fel de detalii presei, pentru a nu interveni în decursul firesc al anchetei

Am mai aflat desigur și că fostul ministru Predoiu nu cunoaște procedurile în cazul unui incident pe traseul unei coloane oficiale, că pentru actuala opoziție orice subiect e bun de folosit, că mai nou campania electorală se face pe durerea unei familii, că în politică liberalii își doresc cu tot dinadinsul să demontreze că în politică nu există scrupule.

 Folosirea de către adversarii politici ministrului Gabriel Oprea, a accidentului polițistului Bogdan Gigină va fi aspru taxată de români. Încet, încet, adevărul iese la iveală. Cum vor răspunde decidenții liberali pentru aceste acțiuni ingrate? Poate la fel ca și doamna Vass, când și-a amintit că totuși nu a născut într-o zi de weekend. Printr-o postare pe facebook.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × one =