Adio, dar raman cu tine. USL functioneaza la Buzau mai bine ca niciodata

bigiu-si-boscodealaLa nivel central USL s-a rupt, insa la Buzau pare sa functioneze mai bine ca niciodata. La o prima vedere, pare cel putin suprinzator daca e sa tinem cont ca in judetul nostru USL-ul nu a functionat in adevaratul sens al unei aliante politice. La alegerile locale din 2012, la nivel judetean, PSD si PNL au decis sa candideze separat, desi de la centru era clar stabilit ca ambele partide vor candida sub sigla USL-ista. Nici la nivelul municipiului Buzau, lucrurile nu au stat diferit, desi Cristinel Bigiu a candidat pentru presedintia CJ ca reprezentant USL, PSD-ul a avut si el candidat, in numele lui Victor Mocanu, care a candidat ca indendentent.

nu-il-sustinTot de la alegerile locale ne aducem aminte de un afis electoral, in care primarul Boscodeala isi exprima clar sustinerea pentru Victor Mocanu. Si mai clar, in josul afisului, era scris un mesaj de-a dreptul hilar: “Nu il sustin pe Bigiu”. Iacata ca astazi, Boscodeala si Bigiu au devenit prieteni buni, continuand sa colaboreze desi USL s-a rupt.

Da, am avut o discuţie legat de acest lucru (n.r. continuarea colaborării) şi am stabilit ca lucrurile să funcţioneze, în continuare, la fel. …Acum vorbim despre o alianţă locală, făcută în interesul cetăţenilor şi trebuie să funcţioneze, indiferent de culoarea politică a fiecăruia.”, a declarat presedintele CJ in aceasta dimineata.

Stim cu totii ca PSD si PNL nu si-au dat mana in interesul cetatenilor, ambele partide avand nevoie unul de altul pentru a-si trece proiectele in Consiliul Local si cel judetean. Daca in Consiliul Local USD, adica tot PSD, UNPR si PC neavand reprezentanti, ar forma usor o majoritate, avand nevoie de alinanta cu un singur partid, cam la fel se intampla si la Consiliul Judetean lucrurile stau cam la fel, dar in favoarea PNL. Cum ambele partide nu au vrut sa riste au hotarat sa continue colaborarea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − four =