Am ajuns “penultimele panarame” !!!!

handbal finlanda romaniaVreau sa va relatez si sa comentam impreuna un fapt minor dar care ne aduce inca o dovada in plus despre starea de degradare generala a societatii romanesti. Inclusiv in sport.

Echipa castigatoare de patru ori a Campionatului Mondial de handbal, Romania, a fost invinsa azi de catre echipa nationala a Finlandei, ai carei componenti vin la sala de antrenament pe schiuri si pleaca pe patine. Rusinea si umilinta sunt prea mari pentru a face multe comentarii. Este cam acelasi lucru cu o victorie a beduinilor “saharieni” la hochei pe gheata in fata Canadei sau a Coronei Brasov la fotbal in fata Barcelonei. Incredibil !!!!!!

Am sa va povestesc ceva pentru o mai buna intelegere.

Am practicat mai multi ani acest foarte frumos sport de echipa. Am crescut in umbra enormilor handbalisti romani, Penu, Ghita Licu, Samungi, Gatu, Stokl, Birtalan, Gruia, etc. Copil fiind “ma inchinam” la geniul lor sportiv si ii urmaream ca pe niste “Zei” in celebrele partide Dinamo – Steaua in sala Floreasca. Partide cu nimic mai prejos, ca incarcatura emotionala si ambitie sportiva, decat Barcelona – Real Madrid sau Liverpool – Man. United la fotbal. “Curgea sange” la propriu cand Ghita Licu, cel mai dur fundas din lume, il “musca de jugulara” pe cel mai tehnic handbalist din lume Cristian Gatu. Sau cand Gruia il lovea cu capul de toate barele portii pe Cornel Penu. Iar la sfarsitul partidei ii auzeam: “Hai Ghita, sau Cornele, sau Cristi, etc. sa bem o bere” !!!!! Erau FRATI !!!!!

Sau la partidele echipei nationale, stelistii erau primii care sareau in apararea colegului lor dinamovist Cornel Penu cand acesta era bruscat de adversari, aplicandu-le acestora o binemeritata corectie. Repet. Marii nostri handbalisti, de patru ori campioni mondiali, ERAU FRATI !!!!!

Iata de ce Romania a castigat patru titluri mondiale la handbal !!!

(Radu Ioan NEGRESCU)

Be the first to comment

Leave a Reply