Am fost prea mici. Chelsea – Steaua 3-1

chelsea steauaAventura Stelei în Europa a luat sfârșit aseară la Londra, dupa un meci în care am jucat fără curaj. Steliștii s-au simțit ca acasă pe Stamford Bridge, fiind susținuți din tribune de mai bine de 5000 de români, care au dominat fundalul sonor pe toată perioada partidei.

Deși steliștii au început meciul puțin timorați, după câteva minute au reușit să intre în meci și au ratat o ocazie monumentală prin Rusescu, scăpat singur cu Cech. Primele 30 de minute au fost destul de echilibrate cu o ușoară dominare a lui Chelsea, după care steliștii s-au prabușit. Hazard a început să se joace cu jucatorii stelei mai ceva decât cu jaloanele de la antrenament. În minutul 34 a venit și golul, normal, înscris de J. Matta după o combinație superbă cu Ramires. Steaua nu s-a trezit din pumni, iar englezii au mai ratat câteva ocazii. A venit minutul 45 și Steaua a reusit să egaleze prin Chiricheș, după mai multe cornere consecutive.

Steliștii au ieșit de la cabine cu o mentalitate româneasca, probabil speriați de ce erau foarte aproape să realizeze s-au retras în apărare, iar atunci când vrei să păcălești fotbalul acesta te pedepsește aproape de fiecare dată. Terry și Torres au înscris golurile care au dus tabela la 3-1, scor final. Putea să fie și mai rău, Chelsea ratând multe ocazii, chair și un penalty prin Torres. Steaua a pus probleme în repriza a doua doar prin Bourceanu care nu a reușit să își cadreze șutul după o frumoasă acțiune pe stânga a lui Chipciu, cel care a ratat și cea mai mare ocazie pentru Steaua în repriza secundă, atunci când l-a zdruncinat serios pe Cech cu un șut de la marginea careului.

Vinovatii sunt mulți, în frunte cu Sukala, care a făcut un meci dezastruos, greșind multe pase, iar la golurile doi și trei ale englezilor i-a scăpat din marcaj pe Terry, respectiv Torres. Tănase, ca de obicei dezamăgitor, Pintilii care a fost absent de pe teren, Chipciu care a greșit mai toate pasele, Lato care nu a prins nici el o zi bună completează lista vinovaților. Și Reghecampf are mare parte de vină, reacționând greu, făcând schimbările prea târziu.

Dar până la urmă nu mai conteaza cine a greșit, meciul e deja istorie, important e ca baieții să ridice capul sus și să privească ce au realizat în acest sezon, să fie mândri că au făcut milioane de români fericiți. Bravo Steaua, nu pentru ieri seară, ci pentru acest sezon magic.

Be the first to comment

Leave a Reply