Cămătarul Marcel Duman, reținut de polițiști

camatariUnul dintre cei mai cunoscuți cămătari din Buzău, Marcel Duman, zis și Matache, a fost reținut de polițiștii buzoieni. Alături de acesta, a fost reținută și concubina sa, care avea rolul de recuperator.

În week-end, polițiștii buzoieni au descins la locuintele celor doi pentru a efectua percheziții, găsind aici mai multe documente şi înscrisuri ce au fost ridicate, putând constitui probe ale infracţiunilor comise de aceștia. Ambii au fost reținuti pentru 24 de ore, Matache fiind cercetat pentru cămătărie, iar concubina sa pentru cămăăarie și șantaj.

Din datele obținute de polițiști, s-a stabil că în ultimul an cei doi cămătari au împrumutat suma de aproximativ 25000 de euro. Pentru sumele împrumutate aceștia percepeau un comision cuprins între 10 și 20 de procente. De cele mai multe ori, rolul de recuperator era însușit de concubina lui Matache, care făcea presiuni auspra persoanele împrumutate pentru recuperarea banilor. Poliţiştii au identificat nouă persoane care s-au împrumutat cu bani de la cei doi şi care au fost ulterior supuse unor presiuni pentru a-şi achita datoriile.

Be the first to comment

Leave a Reply