Consilierul judeţean PP-DD Eduard Dumitraşcu s-a alăturat „Demersului pentru sinceritate”: „Vârsta, experienţa, curajul şi, poate cel mai mult, verticalitatea sunt atuuri care mă recomandă pentru a reprezenta cu mândrie Colegiul 6”

Candidatul Partidului Poporului-Dan Diaconescu în Colegiul 6 – Camera Deputaţilor, consilierul judeţean Eduard Dumitraşcu, preşedinte al organizaţiei judeţene a PP-DD, a dat, şi el, curs provocării lansate de cotidianul OPINIA de a se alătura „Demersului pentru sinceritate”, iniţiativă materializată printr-o scrisoare-chestionar, adresată  celor care doresc să devină, pentru următorii patru ani, parlamentar.„Demersul pentru sinceritate”, prezentat pe larg în ediţia de marţi a cotidianului OPINIA, se doreşte a fi şi „un exerciţiu de răspundere politică şi de asumare a unei realităţi care ne va afecta în următorii patru ani”, după cum precizează iniţiatoarele. „Votul, ca instrument de exercitare a voinţei şi a drepturilor cetăţeneşti în raport cu clasa politică, reprezintă exprimarea conştientă si asumată a unei îndatoriri civice, ca şi garant al democraţiei şi libertăţilor omului. De aceea, scrisoarea noastră vine să sublinieze acest fapt, făcând un apel direct către cei asupra cărora se va răsfrânge, în curând, actul votului”, după cum susţin cele două iniţiatoare, Marina Ene şi Simona Stan.
„Buzoienii au nevoie  de cineva care să se opună jafului şi care să îi reprezinte”

 

1. De ce doriţi să fiţi, pentru următorii patru ani, reprezentant al Forului Legislativ al României?

Chiar şi o călătorie în jurul lumii începe cu un pas, cele mai mari schimbări trebuie să pornească de undeva. Câţiva paşi sunt ceea ce am făcut până acum la Buzău, încă din iarna trecută, când, fără să mă roage nimeni, şi fără să aştept nimic în schimb, am venit aici, ajutând atât cât am putut, şi mobilizând în permanenţă şi alţi oameni. Avantajul Partidului Poporului-Dan Diaconescu este că am permanent contact cu problemele reale ale oamenilor, nu le citesc pe hârtie în statistici, aşa cum fac alţi politicieni. Aici mereu ne implicăm, cred că acesta este cuvântul cheie: implicarea. Mai mult decât atât, fiind consilier judeţean, am contact permanent cu realitatea politică şi administrativă a întregului judeţ. Sunt un om de acţiune, ştiu că trebuie să lupţi pentru a obţine ceea ce vrei, dar la fel de mult trebuie să fii puternic pentru a apăra ce este al tău, nu am cedat presiunilor, deşi au fost destule. Iar buzoienii au nevoie  de cineva care să se opună jafului şi care să îi reprezinte.

 

2. Ce reprezintă, pentru dumneavoastră, Parlamentul României?

În acest moment, Parlamentul este terenul de joacă al majorităţii clasei politice, un teren al intereselor proprii şi al celor de partid. Alături de cei care nu se dau în lături de la nimic, există însă şi oameni de calitate, care nu şi-au trădat electoratul, iar aceştia cu siguranţă se vor regăsi în Parlament şi după 9 decembrie. Suntem parte a unei schimbări radicale a României, schimbare ce a început în vară, şi care se va definitiva în decembrie. Oamenii nu îi mai vor pe cei care au promis ani de zile, dar  au reuşit doar să îşi crească conturile, şi să distrugă rând pe rând toate realizările românilor, iar acum, pentru a păcăli electoratul, fug în alte judeţe. Este nevoie de o clasă politică nouă. Parlamentul reprezintă voinţa poporului şi trebuie să îşi recâştige acest drept, iar pentru asta este nevoie de oameni demni şi care au coloană vertebrală.

 

3. Care este, după opinia dumneavoastră, diferenţa între o persoană cu drept de vot şi una fără acest drept?

Desigur, votul. Să nu uităm însă, că nu numai persoanele care au fost condamnate şi li s-au retras drepturile sunt în această situaţie, ci şi cele cu probleme de natură psihică. Nu aş cataloga însă niciodată oamenii în persoane cu drept de vot, sau fără, în afara cadrului legislativ, singurul loc în care această diferenţă reprezintă ceva.

 

„Clasa politică actuală a uitat să respecte legea, a uitat de popor, a uitat pe cine reprezintă”

 

4. Ce reprezintă statul de drept şi statul democratic?

România este stat de drept, democratic şi social, iar noţiunile sunt în relaţie de interdependenţă, drepturile cetăţeanului fiind garantate de Constituţie. Din păcate însă, clasa politică actuală a uitat să respecte legea, a uitat de popor, a uitat pe cine reprezintă, astfel încât s-a creat o prea mare diferenţă între teorie şi practică.

 

5. Cum puteţi caracteriza campaniile electorale din România?

Campaniile electorale româneşti nu sunt cu nimic mai presus sau mai prejos faţă de cele din alte ţări europene. Românii au tendinţa de a crede că doar la noi se întâmplă, însă baza este aceeaşi, diferă doar modul în care este prezentată. Legislativul ar putea schimba lucrurile, impunând transparenţă privind fondurile pentru campanie şi nu numai. Însă, fiind aceleaşi personaje obscure de peste 20 de ani, este imposibil ca acest lucru să se realizeze, de altfel cârmuitori de seamă ai partidelor sunt exact cei care se remarcă în furtul voturilor şi în oferirea de mită electorală.

 

„Oamenii sătui de atâta dezamăgire s-au întors către cei care vorbesc limba lor”

 

6. Consideraţi că în România există doctrine politice? Vă rugăm să vă argumentaţi răspunsul.

Cu siguranţă, au existat doctrine politice, acestea au fost încălcate rând pe rând de toate partidele politice, prin alianţe împotriva firii, când dreapta a votat măsuri de stânga, când partidele ai căror membri marcanţi au murit în închisorile comuniste au ajuns să aibă trei preşedinţi şi zero electorat, sau când membrii liberali ca Neagu Djuvara ajung să le fie ruşine că împart acelaşi partid cu un personaj ca Becali. Oamenii sătui de atâta dezamăgire s-au întors către cei care vorbesc limba lor, care cred în aceleaşi lucruri simple şi de bun-simţ, şi anume că orice om merită să trăiască decent, să aibă un loc de muncă, apă curentă, canalizare, oricât de ciudat poate părea să vorbeşti despre astfel de lucruri de bază în 2012.

 

7. Care credeţi că este ponderea contribuţiei partidului politic în câştigarea alegerilor? Vă rugăm să ne răspundeţi, fără a ne transmite punctajele primite de la partidele ai căror membri sunteţi.

Până acum, marile partide au făcut orice pentru a primi votul, au creat atâtea anomalii încât s-a ajuns ca Partidul Poporului-Dan Diaconescu să fie singurul partid neînscris în alianţe. Astfel, pentru noi pot spune că partidul va conta, în timp ce pentru ceilalţi se va vota o mare gaşcă de indivizi dispuşi la orice pentru a nu pierde puterea; partidul nostru nu are forţa de a se măsura cu acestea, însă sunt convins că aceia care votează PP-DD cred în egală măsură în partid, în omul pe care acesta îl propune, şi, nu în ultimul rând, în propunerile concrete pe care le avem.

 

„Nu ne este frică să ieşim printre oameni”

 

8. Consideraţi că, în România, demersul parlamentar, în raport cu Guvernul şi Preşedinţia, este făcut în mod corect, respectând normele constituţionale şi atributele parlamentare? Vă rugăm să vă argumentaţi răspunsul.

Categoric, au existat perioade în care lucrurile au mers aşa cum este normal şi legal prevăzut de Constituţie. Personaje care şi-au atribuit rolul de decidenţi au încercat să schimbe regulile, iar nesancţionarea acestora a generat un precedent. De-a lungul timpului, în perioada post-decembristă, partidele au încercat să îşi aroge fiecare puterea, rând pe rând cele trei instituţii devenind factor manipulator, şi iar lupta a devenit atât de încrâncenată încât se încalcă legea în permanenţă exact de către cei aleşi să o reprezinte. Numai anul acesta au fost subordonate o serie de instituţii, sacrificându-se de multe ori fie oameni competenţi, fie proiecte serioase, cu unicul scop de a răspunde la comenzile partidului. Acesta este rezultatul unei clase politice corupte, a unor traseişti politici, de aceea reiterez ideea că este nevoie de o clasă politică nouă, în care să se înţeleagă că legea este aceeaşi pentru toţi.

 

9. Care este gradul dumneavoastră de interes REAL şi cum se manifestă acesta PRACTIC faţă de electorat şi faţă de cetăţean în general? Vă rugăm să nu ne prezentaţi aici discursuri de campanie!

Aşa cum am spus şi mai sus, sunt om de acţiune, iar atunci când mă implic într-un demers, duc întotdeauna lucrurile la bun sfârşit. Noi nu am fost la guvernare, mulţi dintre noi nu am făcut politică, însă ne-am lovit în viaţa de zi cu zi de problemele pentru care politicienii actuali nu aplică soluţii decente; prin urmare, nu ne este frică să ieşim printre oameni, să stăm de vorbă cu ei, să îi ajutăm, pe noi nu ne hulesc, ci dimpotrivă, avem oameni care vin să ne ajute.

 

10. Consideraţi că dumneavoastră, ca şi candidat şi ca om politic, din perspectiva definiţiei acestuia, aveţi pregătirea şi profilul necesare pentru a fi parlamentar? Vă rugăm să vă argumentaţi răspunsul şi să nu ne prezentaţi discursuri de campanie!

Ca ziarist de investigaţii cu o experienţă de aproape un deceniu, am fost întotdeauna incomod, prin urmare am fost denigrat în presa aservită celor pe care îi demascam, am refuzat să fac jocurile celor puternici, şi am avut investigaţii de care m-am ocupat şi care au dus la demisii; deci nu îmi este teamă să spun lucrurilor pe nume şi, mai mult decât atât, să lupt pentru a îndrepta lucrurile, de a atrage atenţia publicului, astfel încât autorităţile să îşi facă treaba. Nici la Buzău nu sunt un consilier judeţean comod, pentru că nu mă tem să mă împotrivesc atunci când lucrurile nu sunt corecte. Vârsta, experienţa, curajul şi, poate cel mai mult, verticalitatea sunt atuuri care mă recomandă pentru a reprezenta cu mândrie Colegiul 6.

ziarul opiniadebuzau.ro

Be the first to comment

Leave a Reply