Cristian Tudor Popescu critică electoRATA: Guvernul Ponta ar trebui să creeze condiţiile ca oamenii să-şi plătească datoriile prin munca lor, nu prin pomană

imagesEditorialistul Gândul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Gândul LIVE despre tabloul politic al ultimelor zile, de la electoRATĂ până la schimbarea lui Daniel Chiţoiu din funcţia de ministru de Finanţe, şi despre felul în care va arăta România după alegerile din acest an.

“Nu cred că soarta cetăţeanului român se va schimba în mod sensibil în acest an, în funcţie de cine va câştiga alegerile europarlamentare sau preşedinţia României. Vom duce aceeaşi viaţă pe care o ducem şi acum: adică o să ne târâm. Aşa e în România: nici nu mori, nici nu trăieşti. Ce relevanţă are pentru cetăţeanul de rând că a fost schimbat domnul Chiţoiu de la Finanţe? Niciuna. Cred că cetăţeanul român e mai câştigat dacă dezleagă integrame sau joacă jocuri pe calculator”, a spus Cristian Tudor Popescu. “Într-o ţară normală, ar trebui ca oamenii să fie preocupaţi de politică ca de filatelie sau de soarta delfinilor. Aş vrea să trăiesc într-o ţară în care oamenii să nu ştie cum se numeşte preşedintele”, a continuat editorialistul.

Cristian Tudor Popescu a criticat şi felul în care actualul Guvern ia decizii. “Acest guvern forţează nişte decizii care-l interesează pe el în ţintarul politic şi în care oamenii din această ţară nu pot decide nimic. Într-o ţară primitivă, cum este România, politicienii trebuie să comunice: Noi vă dăm, Nu existaţi fără noi. Iată, avem electoRATA, în loc să creeze condiţiile ca oamenii să-şi plătească datoriile prin munca lor, nu prin pomană. Dar pomana este bună, creează dependenţă şi aduce voturi!”, a remarcat editorialistul gândul.

Despre mişcările politice din ultima perioadă, editorialistul a spus: “Îl mută pe Nicolăescu de la Sănătate la Finanţe, mâine poate îl pune la Cultură. E o măţăraie de partid, şi de USL. Ei îşi fac jocul lor, la nisiparul lor unde îşi construiesc castele”.

sursa: Gandul

Be the first to comment

Leave a Reply