Deputatul PSD de Buzău, Marian Ghiveciu, a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Marian Ghiveciu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu. Parlamentarul se va afla însă sub supraveghere pe o perioadă de şase ani, termen de încercare. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atactă cu apel la un alt complet de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa l-a condamnat pe inculpatul Ghiveciu Marian ”pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial în formă continuată”.

  Ghiveciu a fost pus sub supraveghere pe o durată de 6 ani, termen de încercare.

  În această perioadă, inculpatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: să se prezinte la datele fixate la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Buzău, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

 Tot o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare au primit şi ceilalţi doi inculpaţi din dosar, Dumitru Borcan şi Nicolae Costache. 

Sursa: adev.ro

Be the first to comment

Leave a Reply