Dezvaluirile facute de Eduard Dumitrascu au zdruncinat sedinta CJ

edyInformatiile aduse de Eduard Dumitrascu, presedintele ppddisitilor buzoieni, despre proiectele de pe ordinea de zi din sedinta de astazi de la Consiliul Judetean au incis spiritele. Eduard Dumitrascu a prezentat informatii si probe concludente despre firmele partenere institutiei Consiliului Judetean la proiectele puse in discutie.

“Consilierii PP-DD încurajează demararea oricărui tip de proiect finanţat din fonduri proprii sau din fonduri europene care respectă două principii de bază: principul utilităţii publice şi cel al legalităţii. Nu putem fi de acord cu atragerea de parteneri cercetaţi penal pentru proiecte similare, sau a unor parteneri care nu deţin experienţa necesară derulării unor proiecte de un asemenea nivel.”se arata in comunicatul de presa dat de PP-DD Buzau. Mai concret, ppddisti sunt nemultumiti ca firma RD Global Project Consulting SRL, este o societate al carei unic actionar este o domnisoara nascuta in 1985, cu zero angajati si un sediu intr-un apartament.

Pe de alta parte, “consilierii PP-DD salută iniţiativă desfăşurării campionatului de Enduro şi îi felicită pe organizatori pentru reuşita realizării acestui eveniment în judeţul nostru. Dată fiind importanţa unui astfel de eveniment de anvergură internaţională, nu putem fi de acord ca instituţia Consiliului Judeţean Buzău să devină coorganizator cu mai puţin de 24 h înainte startul competiţiei. Nu putem fi de acord cu alocarea oricărei sume care nu este legal justificată/prezentată (dacă există justificarea legalităţii şi a serviciilor-produselor ce urmează a fi achiziţionate, aceasta nu ne-a fost prezentată).” se mai arata in comunicat.

In plus, ppddisti sustin ca vor informa organismele competente şi cu rol decizional în privinţa desfăşurării proiectului „Program de intervenţii integrate pentru şomeri – certitudinea unui viitor durabil” având ca parteneri persoane cercetate pentru înşelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri şi fals în declaraţii. Este vorba de directorul general al Centrului de Consultanta si Studii Europene, Ramona Otelea si sotul acesteia Mihaita Otelea, care a si fost condamnat de Tribunalul Galati la patru ani şi jumătate de puşcărie pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, precum şi obligaţia de a achita către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) puţin peste zece miliarde de lei împreună cu Social Trade SRL Galati, holding din care face parte si Centrul de Consultanta si Studii Europene.

Obisnuit ca fiecare hotarare sa treaca prin Consiliu cu unanimitate de voturi, Presedintele CJ, Cristi Bigiu nu a stiut cum sa reactioneze in fata argumentelor lui Dumitrascu si si-a pierdut cumpatul in toiul sedintei. Totusi Eduard Dumitrascu si consilierii PP-DD  au reusit sa ii convinga pe consilierii  PDL si pe un consilier PNL sa dea un vot de blam acestor hotarari.

 

 

 

 

 

 

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Risipă și corupție de zile mari – partea I
  2. Big time waste and corruption in Romania by the European Union – Part one

Leave a Reply