Diaconescu: PP-DD susține alocarea a 2% din PIB pentru Apărare; dacă se poate, chiar din 2016

imageResizePreședintele fondator al PP-DD, Dan Diaconescu, a declarat luni că partidul său este de acord cu propunerea președintelui Klaus Iohannis de a se aloca cel puțin 2% din PIB pentru Apărare iar acest lucru ar trebui să înceapă din 2016.

“Am fost de acord cu propunerea de a aloca două procente din PIB pentru apărare, ba chiar am cerut, dacă s-ar putea, ca ea să înceapă din anul bugetar 2016. Am punctat, și domnul președinte a fost de acord, că ar trebui să fim foarte atenți și la felul în care se vor cheltui acești bani, fiindcă, în opinia PP-DD, mai mult de 40% din banii publici dispar, furați de către ciocoi, cum le spunem noi. Prin urmare, trebuie avută mare grijă nu doar la creșterea numărului de bani, ci și la felul în care ei să nu mai fie furați de acum încolo”, a spus Diaconescu la Palatul Cotroceni după întâlnirea delegației PP-DD cu președintele Klaus Iohannis.

El a adăugat că PP-DD a propus formarea unui guvern de uniune națională, în care să fie reprezentate toate partidele politice din Parlament, în funcție de procentul obținut la alegeri.

“Formarea unui guvern de uniune națională pe de o parte ar mulțumi întreg electoratul, scindat după alegerile din noiembrie, pe de altă parte ar duce și la stârpirea migrației parlamentare, ar duce la refacerea dreptății în Parlament. Știți bine cazul PP-DD, care a adus 68 de oameni în interiorul Casei Poporului și de acolo foarte mulți dintre ei au migrat către alte forțe politice”, a afirmat Diaconescu.

Președintele fondator al PP-DD a precizat că a mai vorbit cu președintele despre actele de corupție care, susține el, s-ar produce în Parlament.

Sursa: AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × three =