Dosarul Gloria i-a adus lui Boscodeala 5 ANI de inchisoare cu EXECUTARE

646x404Judecătoria Brașov a hotărât ca primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, să își petreacă următorii 5 ani după gratii pentru două infracțiuni de abuz în serviciu. În schimb, instanța a decis ca primarul să fie achitat pentru cea de-a treia infracțiune pentru care a fost trimis în judecată de către DNA.

Magistraţii  Judecătoriei Braşov l-au condamnat pe primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, la 3 ani de închisoare pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, şi l-a achitat pentru cea de-a treia infracţiune, de abuz în serviciu.  Instanţa a hotarat ca primarul să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani de închisoare, cea mai grea la care se adugă un spor de 1 an, în total 5 ani. Pedeapsa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Imediat după aflarea veștii, Constantin Boșcodeală a declarat că hotărârea Judecătoriei Brașov este nedreaptă și o va ataca cu recurs. Totodată, acesta a declarat că își va da demisia din funcția de președinte al PSD Buzău și ia în considerare se se autosuspende din funcția de primar până la o sentință definitivă.

 

Be the first to comment

Leave a Reply