După ploi și vijelii, canicula pune stăpânire pe toată țara. Vezi cum va fi vremea la Buzău până la sfârșitul lunii

caniculaAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 17 – 30 iunie, în fiecare regiune a ţării.

În județul nostru intervalul de referinţă va debuta cu o vreme deosebit de caldă, cu valori medii ale maximelor de 33…34 de grade. În partea a doua a săptămânii va fi foarte probabilă o scădere de temperatură, astfel că media diurnă se va situa la 28…30 grade. Apoi va urma o perioadă caracterizată de un regim termic relativ constant şi apropiat de cel normal al datei, modelul indicând o medie în jurul a 30 de grade. Aceeaşi tendinţă de evoluţie o vor avea şi valorile de temperatură nocturne, respectiv de la 17…18 grade în primele zile, la 15 grade în partea a doua a săptămânii următoare şi spre 16…17 grade până la sfârşitul lunii.

În privinţa ploilor, acestea pot apărea sporadic şi în cantităţi nesemnificative în prima săptămână, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 23…25 iunie şi pot fi asociate cu celelalte manifestări ale instabilităţii atmosferice.

Be the first to comment

Leave a Reply