Eduard Dumitrașcu, singurul candidat buzoian eligibil pentru un loc în Parlamentul European

edy--dan-diaconescu-pozaÎn timp ce celelalte partide ignoră Buzaul pentru alegerile europarlamentare nepunându-și niciun candidat buzoian care să ocupe un loc eligibil pe listele pentru Parlamentul European, PP-DD mizează chiar pe președintele Organizației Județene Buzău, Eduard Dumitrașcu, ocupantul poziției a 6-a pe lista partidului lui Dan Diaconescu.

Este de notorietate faptul că din punct de vedere politic Buzăul, prin PSD și PNL, nu contează la nivel central. Dacă dăm puțin timpul în urmă, în luna decembrie a lui 2012, putem spune doar că era previzibil ca principalele partide să nu mizeze pe candidați buzoieni pentru alegerile ce bat la ușă. Atunci, USL-ul și-a completat listele de candidați cu persoane ca Eugen Nicolicea, Eugen Teodorovici sau Erlan Cocei, personaje care nu au nicio legatură cu județul nostru.

Astfel, la viitoarele alegeri, pe locul 16 fără șanse reale de a ajunge în Parlamentul European, pe lista alianței PSD – UNPR – PC se află anonimul buzoian Cristea Andi Lucian. Două poziții mai sus, pe locul 14, pe lista PNL de această dată, și cu șanse nule de a ajunge europarlamentar este consilierul județean Bădulescu Dorin Valeriu. În ceea ce privește activitatea acestuia la Consiliul Județean Buzău este una total necunoscută, acesta fiind cunoscut doar pentru felul cum ridică mâna atunci când i-o cere partidulul.

Fostul și actualul partid al președintelui Basescu, PDL si PMP au uitat total de județul nostru, nepunându-și niciun candidat buzoian pe liste. Doar PRM-ul și Partidul Dreptății Sociale, partide care nu vor atinge pragul de 5 procente, și-au pus unul, respectiv doi candidați buzoieni pe undeva pe la mijlocul listelor. Dacă ei au uitat de noi, buzoienii, noi de ce să îi votăm?

O situație diametral opusă o întâlnim la PP-DD, unde Eduard Dumitrașcu, președintele PP-DD Buzău, ocupa o poziție fruntașă pe lista candidaților pentru Parlamentul European, respectiv a 6-a. Cum Dan Diaconescu și președintele partidului Simona Man candidează cu șanse foarte mari de a câștiga pentru două locuri în Parlamentul României la Satu Mare, respectiv Gorj, automat aceștia vor renunța la mandatele de europarlamentari în favoarea celor de parlamentari și, astfel, va fi suficient ca PP-DD să obțină doar 4 mandate pentru ca Eduard Dumitrașcu să meargă în Parlamentul European. Pentru ca PP-DD să obțină 4 mandate, făcând un calcul simplu, trebuie să obțină aproximativ 10% la alegeri. Mai exact, România va trimite 32 de parlamentari în PE, ceea ce înseamnă că pentru un singur mandat este nevoie de aproximativ 3 procente. Cum nu toate partidele, alianțe sau candidat indepentent, vor atinge pragul de 5%, necesar pentru a obține mandat/mandate de europarlamentari, mandatele neatribuite vor fi acordate prin redistribuire și, astfel, un procent de aproximativ 10% fiind suficient pentru patru mandate. Cum la ultimele alegeri partidul lui Dan Diaconescu a obținut un scor de aproape 15 procente este greu de crezut că PP-DD nu va atinge pragul de 10% la actualele alegeri.

Eduard Dumitrașcu vrea să rezolve problemele buzoienilor în Parlamentul European

Chiar dacă nu este născut în Buzău, Eduard Dumitrașcu a învățat să traiască și să simta ca un buzoian în cei doi ani și jumătate de când se află în orașul nostru. El cunoaște foarte bine problemele buzoienilor și luptă în Consiliul Județean pentru rezolvarea acestora. De altfel, Eduard Dumitrașcu este și cea mai puternica voce a opozitiei în politichia locală și este cel care se ia la trântă cu ciocoii și baronii buzoieni, totul în interesul cetățenilor buzoieni.

Născut pe 22 martie 1979 în București, Eduard Dumitrașcu este absolvent al Universității Româno – Americane, specializarea Management. Este de profesie economist, dar și un consacrat ziarist de investigatii, domeniu în care a activat mai mulți ani.

Apropiat al lui Dan Diaconescu și sfătuitor al acestuia, Eduard Dumitrașcu a stat la baza înființării PP-DD, devenind și vice-președinte al partidului. În 2012 a venit la Buzău pentru a pune pe picioare Organizația Județeana a PP-DD și de atunci a rămas și președintele partidului. Câteva luni mai tarziu, la alegerile locale, acesta a devenit și consilier județean, iar din 2014 face parte din Consiliul de Administrație al Televiziunii Române.

Be the first to comment

Leave a Reply