Elevii nostri merita un viitor mai bun

IMG_5457Deschiderea noului an şcolar este o perioada de bucurie si emotie pentru elevi. Mai ales emotii pentru cei care se afla la sfarsitul unui ciclu de invatamant si stiu ca urmeaza sa sustina examenele de final. Ar trebui sa fie o bucurie pentru toti, atat elevi cat si parinti, dar in zilele noastre inceputul anului scolar este asteptat cu ingrijoare de catre cei mai multi parinti deoarece stiu ca trebuie sa faca niste cheltuieli pe care cu greu si le pot permite.

Viitorul tarii noastre sta in copiii nostri si in educatia pe care le-o oferim. De aceea fac un apel la guvernantii Romaniei, sa trateze cu responsabilitate acest sector si sa lase la o parte demagogia.

Legea educaţiei naţionale, aprobată la începutul anului 2011, prevedea alocarea a minimum 6% din Produsul Intern Brut al anului respectiv. Termenul pentru aplicarea acestei măsuri a fost amânat de Guvernul Boc, de la 1 ianuarie 2012 la 1 ianuarie 2013. La acel moment, Ecaterina Andronescu  declara că decizia Guvernului de a amâna până în 2014 alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie este ilegală şi va degrada până la colaps învăţământul. Insa proiectul de ordonanţă de urgenţă elaborat de Guvernul Ponta prevede că acest termen va fi din nou amânat, de această dată până la 1 ianuarie 2014. Acesta este un alt exemplu al faptului ca USL+PDL=ACEIASI MIZERIE

Dar mai grav decat demagogia politicienilor aflati la guvernare este faptul ca subfinantarea educatiei se reflectă în rezultatele elevilor, care, după terminarea liceului, se văd puşi în situaţia de a îngroşa rândurile şome­rilor.
In speranta unui viitor mai bun, le doresc tuturor elevilor un an cu rezultate din cele mai bune. Parintilor le doresc sa ajunga sa priveasca inceputul de an scolar doar cu bucurie, fara sa fie ingrijorati de povara cheltuielilor, iar cadrelor didactice le doresc sa fie tratate cu respect de catre politicienii aflati la putere.

Mult succes!

Eduard Dumitrascu

Be the first to comment

Leave a Reply