Gigioaca, eliberat dupa ce a ispasit doua treimi din pedepeasa

99366_1Dupa ce a vrut sa vada si el cum e prin Parlamentul Romaniei, cum sustinea chiar el intr-o emisiune TV, Gheorghe Coman s-a plictisit repede si a mers sa vada cum este si prin inchisoare. Acum, acesta a fost eliberat de la Penitenciarul Focsani si ramane de vazut cum si unde isi va continua explorarea acest om avid de cunoastere. Poate se va intoarce in politca sau poate se va intoarce la meserie de “auto”, cea care l-a consacrat, sau poate va intra in televizune, unde a reusit sa bata orice record de audiente intr-o emisiune in care s-a luat la tranta cu gramatica limbii romane. Ramane de vazut ce surprize ne va pregati Gheorghe Coman.

Judecătoria Focşani a decis în data de 27 august eliberarea condiţionată a deputatului, la propunerea comisiei de liberări condiţionate de la Penitenciarul Focşani după ce Gheorghe Coman a efectuat două treimi din pedeapsa de un an de închisoare pentru luare de mită.

În hotărârea magistraţilor de la Judecătoria Focşani se precizează că instanţa “admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focşani” şi “dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat Coman Gheorghe, în prezent deţinut în Penitenciarul Focşani, din pedeapsa de un an închisoare aplicată prin sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Bucureşti”.

Deputatul Gheorghe Coman a fost trimis în judecată de procurorii DNA în data de 16 ianuarie 2014, el fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău. Gheorghe Coman a fost acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid, fiind preşedinte al PC Buzău la data faptelor, pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Procurorii DNA au precizat că, în perioada noiembrie – decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul formaţiunii politice din care face parte (PC), i-a solicitat unui denunţător, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică de director executiv adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, diverse servicii precum şi foloase materiale necuvenite.

DNA a mai menţionat în rechizitoriu că deputatul i-a cerut denunţătorului ca, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia de director adjunct al DSVSA Buzău, să îl angajeze ca şef al Serviciului Economic şi Administrativ în cadrul instituţiei pe preşedintele executiv al organizaţiei judeţene Buzău a PC.

“De asemenea, a pretins ca denunţătorul să intervină la o echipă de control constituită din angajaţi ai DSVSA Buzău, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza oraşului Nehoiu, judeţul Buzău, astfel încât să favorizeze o societate comercială verificată, administrată de un consilier al aceluiaşi partid”, au precizat procurorii în rechizitoriu.

Potrivit DNA, deputatul a fost prins în 19 decembrie 2013, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului. Gheorghe Coman a fost dus atunci la sediul DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, unde a stat mai bine de trei ore.

Be the first to comment

Leave a Reply