PDL, un partid decimat cu vise mărețe pentru europarlamentare

vasile blagaPartidul care a tăiat salariile bugetarilor și pensiile bătrânilor, face acum apel la aceiași români să îi dea votul la alegerile europarlamentare. La fel ca și Crin, PDL-ul vrea să obțină 20% la europarlamentare. Un vis mult prea departe de realitate dacă este să analizăm rezultatele obtinute de democrat – liberali la ultimele două scrutine. Aceste rezultate arată că partidul este într-o cădere liberă și depășirea pragului de 5% ar fi un obiectiv mult mai realist pentru PDL, sau mai corect, ce a mai ramas din PDL pentru că mulți dintre pedeliști, la ordinul lui Traian Băsescu, au migrat spre PMP.

Cu un partid decimat și mai ieri aflat în pragul disparitiei, visul lui Vasile Blaga de a obține 20 de procente la europarlamentare se va transforma în coșmar în momentul în care acesta va vedea că PDL a obținut un scor format dintr-o singură cifră.

Pentru cele două, maxim trei mandate pe care PDL le va obține în Parlamentul European se vor lupta patru actuali europarlamentari, printre care Theodor Stolojan și Monica Macovei, plus un lung șir de nume care nu spun mai nimic în politica românească. De mentionat ar mai fi ca printre aceștia nu se află nici măcar un buzoian.

Spre deosebire de alți ani, numele importante lipsesc de pe lista de candidați a PDL. La ce a mai rămas din PDL, probabil, lista a fost completată cu mare dificultate. În momentul de față, în partidul lui Vasile Blaga au mai rămas doar persoanele care nu au fost dorite de Băsescu și Elena Udrea la Mișcarea Populară, plus alții care din anumite considerente, numai de ei știute, sau din nostalgie au decis să rămână în PDL.

Be the first to comment

Leave a Reply