Pentru Fisc nu conteaza daca esti mort, trebuie sa platesti taxe. Un buzoian decedat de mai bine de 20 de ani este somat sa isi achite darile la stat

646x404În România, chiar şi morţii primesc acasă notificări de plată de la Fisc. Este cazul unei familii din Râmnicu Sărat, care a primit o somaţie de plată a datoriilor pentru unul dintre membrii acesteia care a murit în 1991. Zilele trecute, mortul a fost somat să-şi plătească dările la stat din 2012. Extrem de surprinsă, familia bărbatului a luat deja legătura cu cei de la Fisc, pentru rezolvarea acestei probleme.

Decizia de impunere anuală, de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a ajuns la domiciliul bărbatului din Râmnicu Sarat, marţi, şi a fost primită chiar de fiul acestuia.    Potrivit documentului, Costantin Adomnicăi a realizat în anul 2012 venituri în valoare de 8.400 de lei, pentru care trebuie să plătească o contribuţie de 468 de lei la fondul de sănătate. Fiul bărbatului spune că acest lucru este imposibil, pentru că tatăl său a murit în anul 1991, adică acum aproape un sfert de secol. Familia râmniceanului somat de ANAF a mers deja la Fisc cu actele care dovedesc decesul pentru a rezolva situatia.   „Am primit o notificare în care se spunea că are debit la ANAF în valoare de 4,4 milioane lei vechi, pe investiţii parcă. I-am dat notificarea mamei şi am trimis-o la Fisc, din oraş, să rezolve cum ştiu ei. E nasoală situaţia. Cred că baza de date nu există, sistemul informaţional nu funcţionează. Cine a eliberat certificatul de deces probabil nu a comunicat mai departe”, spune Cristian Adomnicăi.     Fiul datornicului crede că această situaţie a apărut în urma unui lanţ de erori ale sistemului de evidenţă. Nu este prima problemă de acest fel cu care se confruntă familia lui Constantin Adomnicăi, acesta fiind înscris pe listele de vot până în 2008.   Acest caz nu este singular. În ultimele zile, mai mulţi cetăţeni din ţară au primit somaţii de la ANAF pe numele rudelor lor moarte. Gafa instituţiei se înscrie în seria neregulilor din ultima perioadă, când zeci de mii de elevi au fost somaţi să plătească impozit pe alocaţie şi alte persoane să achite contribuţii restante la fondul de sănătate pentru anul 2012.

sursa: Adevarul

Be the first to comment

Leave a Reply