Petrecere cu invitati de top, duminica la Padina

steliana-simaDacă suneti din sau prin zonă duminică, 24 mai, şi mai aveţi câteva ore libere în programul de week-end, avem o invitaţie de nerefuzat:  Sărbătoarea Florii de Salcâm, ediţia a XIII-a, care va fi găzduită, conform tradiţiei, de comuna Padina (judeţul Buzău). Evenimentul este organizat de Primăria Padina, Consiliul Judeţean Buzău şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău şi celebrează aniversarea a 479 de ani de atestare documentară a localităţii.
 
Festival dedicat tradiţiilor şi culturii populare, organizat în fiecare an în luna mai, într-un cadru natural şi primitor – pădurea de la marginea localităţii Padina  – Sărbătoarea Florii de Salcâm reuneşte, la fiecare ediţie, mii de participanţi de toate vârstele.

Oferta este tot mai generoasă de la un an la altul, în măsură să satisfacă aşteptările tuturor celor care doresc să petreacă o zi plăcută în aer liber: parc de distracţii pentru cei mici, o mini-piaţă cu produse tradiţionale, jucării şi articole handmade şi bineînţeles, nelipsita zonă rezervată plăcerilor … culinare, „obligatorie” la orice petrecere câmpenească, unde cei prezenţi  îşi pot reîmprospăta forţele cu o gustare proaspătă şi savuroasă. 
Totul, în ambianţa sonoră creată de cei peste 50 de artişti care vor evolua pe scena Sărbătorii în acest an, pentru că şi la ediţia 2015, elementul central al programului zilei va fi spectacolul de cântec şi dans popular care îi va delecta pe cei prezenţi timp de câteva ore. Cap de afiş al acestei ediţii este solista de muzică populară Steliana Sima, alături de care se vor mai afla şi alţi artişti cunoscuţi şi îndrăgiţi din această zonă, aplaudaţi adeseori la scenă deschisă:  Nina Stamate, Tatiana Răduţă, Maria Dumitru, Grupul de Tradiţii Macoveiul din Padina, Ansamblul Folcloric Ciuleandra din Pogoanele şi Ansamblul Plaiurile Mioriţei al Centrului Judeţean de Cultură şi Artă din Buzău.

Be the first to comment

Leave a Reply