PP-DD Buzau ataca alegerile locale partiale cu candidati puternici

Odată cu alegerile europarlamentare sunt programate și alegerile locale parțiale. Astfel, pe 25 mai în patru localități buzoiene vor avea loc alegeri pentru stabilirea primarului sau a consiliului local: Valea Ramnicului, Calvini, Ziduri și Pogoanele.

SILVI       Comuna cu cele mai mari probleme din județul Buzău este de departe Valea Râmnicului, acolo unde edilul Ion Sandu a decedat în urmă cu mai bine de jumătate de an. Cum nici Consilul Local din comună nu funcționează de foarte multă vreme, așteptându-se o decizie finală a instanței pentru ca acesta să fie dizolvat, de problemele oamenilor din comună nu mai are cine să se ocupe.

Pentru funcția de primar al comunei Valea Râmnicului Partidul Poporului – €“ Dan Diaconescu îl propune pe Silvi Meriuță, gospodar fruntaș al comunei și fost viceprimar al comunei. Cea mai mare realizare a acestuia, după cum spune chiar el, este fata sa, neurochirurg la un spital renumit din București. Silvi Meriuță spune că a ales să se alăture PP – DD pentru că partidul este unul de viitor, serios, care își onorează promisiunile și care vrea să facă ceva pentru istorie. Dacă va ieși primar, acesta are în plan foarte multe proiecte care să inbunătățească viață consătenilor săi.

„Vreau să fac ceva pentru tinerii din această comună. Îmi doresc să atrag toți ținerii comunei spre agricultură și să îi învăț cum să acceseze fonduri și, astfel, să nu părăsească locurile natale. Vreau să construiesc și un complex sportiv la care să aibă acces toată lumea, vreau să fac locuri de joacă pentru copii deorece acestea lipsesc cu desăvârșire, vreau ca din comuna noastră să nu lipsească băncile de agrement sau coșurile de gunoi. În momentul de față doar 20% din drumurile comunei sunt asfaltate și cred că pot accesa fonduri pentru continuarea asfaltarii”, a declarat Silvi Meriuță.

O altă problemă care nu supora amânare, în opinia candidatului PP-DD, este finalizarea reparațiilor la școlile din Oreavu și Rubla, reparații care au fost începute în urmă cu 6 ani dar lăsate neterminate, deorece mulți părinți au început să își ducă copiii la școlile din oraș temându-se pentru siguranță acestora. Acesta mai vrea să rezolve și problema islazului comunal, pe care vrea să îl concesioneze sau să îl închirieze populației. O altă problemă arzătoare în comună este construirea unui dig pe albia râului din Rublă, care s-a apropiat doar la 200 de metri de casele oamenilor. Pentru aceasta există deja un proiect făcut de fostul viceprimar, dar care a fost abandonat.

Chiar Dan Diaconescu este cel care îl girează pe Silvi Meriuță și este sigur că pe 25 mai, după numărătoarea voturilor PP-DD va noul primar al comunei și, totodată, primul primar pepededist din județ.

Deși Consiliul Local din Calvini a fost dizolvat doar de 3 luni, acesta nu a funcționat practic niciodată. Acest lucru înseamnă că oamenii din comună Calvini sunt lăsați în voia sorții de aproape doi ani. Pentru alegerile din data de 25 mai, PP-DD a pregătit o lista puternică de candidați și speră să obțină un scor cât mai bun și, implicit, un număr cât mai mare de consilieri. Lista este deschisă de Mocanu Gheorghe președintele PP-DD Calvini și gospodar fruntaș al comunei. Acesta speră că scorul pe care îl va realiză la alegerile pentru CL Calvini să-l depășească pe cel realizat la ultimele alegeri, când aproape 20% dintre locuitorii comunei și-au pus ștampilă pe sigla partidului lui Dan Diaconescu.

Și la Ziduri sunt alegeri pentru alegerea primarului. Și aici, PP-DD a ales un candidat puternic cu șanse bune a câștiga, în perosana lui Munteanu Ionel. Vom reveni cu mai multe detalii despre acesta în curând.

 

Be the first to comment

Leave a Reply