Primarul din Nehoiu este cercetat de ANI pentru conflict de interese de natura penala

646x404Florin Lungu, primarul orașului Nehoiu, a fost declarat în conflict de interese de către inspectorii ANI. Acesta este acuzat că a achitat în luna aprilie o factură pentru firma în care era asociat unic și administrator pentru o lucrare efectuată în anul 2008.

Societatea Prodfor, al cărui administrator era Florin Lungu, a executat în 2008 un contract pentru Primăria Nehoiu, iar plata a fost efectuata abia în luna aprilie, moment în care Florin Lungu era primarul orașului. Chiar dacă nu mai administra societatea respectivă, plata sumei în contul contractului derulat cu Primăria Nehoiu l-a adus într-o situaţie de conflict de interese. Practic, prin aprobarea plăţii, Lungu a creat un avantaj firmei la care este, în continuare, asociat unic.

Pentru fapta comisă, primarul din Nehoiu riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani, dar şi pierderea dreptului de a mai ocupa o funcţie publică.

Florentin Lungu, a declarat miercuri că acuzaţiile pe care ANI i le aduce sunt nefondate şi nu au nici o bază reală. Lungu a adăugat că va ataca decizia Agenţiei Naţionale de Integritate care l-a declarat ca fiind în conflict de interese şi va cere despăgubiri morale importante pentru acuzaţiile ce i-au fost aduse, fără temei, în opinia sa.

Be the first to comment

Leave a Reply