Primarul din Ramnicu Valcea, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare

Emilian-FrancuEmilian Frâncu, primarul municipiului Râmnicu Sărat, a fost condamnat astăzi de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care acesta este acuzat de luare de mită.

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a contestat condamnarea lui Frâncu, de către Tribunalul Bucureşti, la patru ani de închisoare cu suspendare, şi a decis ca primarul municipiului Râmnicu Vâlcea să execute pedeapsa.

Instanţa a mai dispus ca din pedeapsa de patru ani să fie scăzută perioada în care Emilian Frâncu a fost arestat preventiv, respectiv din 25 aprilie până în 17 septembrie 2013.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, Emilian Francu urmand sa fie incarcerat pentru executarea pedepsei.

În 17 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Emilian Frâncu la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, primarul fiind eliberat atunci după cinci luni de închisoare. Decizia instanţei a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, care miercuri a dat o decizie definitivă în acest dosar.

Emilian Frâncu a revenit la Primăria Râmnicu Vâlcea în 19 septembrie 2013, el declarând atunci că nu va demisiona din funcţie şi că va continua proiectele începute în oraş.

Be the first to comment

Leave a Reply