Reciclezi si castigi la caravana Ecotic

20150515_165538În perioada 22 – 24 mai, ECOTIC organizează cu sprijinul GreenWEEE International, Recolamp, Primăria Buzău, Agenția pentru Protecția Mediului Buzău, o nouă campanie de conștientizare și colectare, denumită “Zilele Reciclării în orașul Buzău!”. Campania face parte din seria de 30 de campanii locale ce sunt desfășurate la nivel național și sunt intitulate generic “Zilele Reciclării în orașul tău!”

La inaugurarea sa vor participa Viceprimarul Municipiului Buzau – Barla Fanica, si reprezentanti ai Asociatiei Nationale pentru Protectia Mediului, ai Garzii Nationale de Mediu, ai Dedeman Romania si directorul Asociatiei Ecotic.

Caravana Ecotic este un proiect cu totul inedit dedicat protectiei mediului, care merita toata atentia publicului. Copii si adulti pot descoperi intreaga “anatomie” a reciclarii vizitand expozitia mobila. Aceasta face un circuit al scolilor si al marilor orase din tara, intr-un tur ce dureaza pana in martie 2016. Scopul acestui proiect: schimbarea atitudinii copiilor, precum și a adulților cu privire la protejarea mediului înconjurător și colectarea corecta a deseurilor.

Caravana vizitează următoarele școli din Buzău: Școala Gimnazială “Ion Creangă”, Școala Gimnazială nr.1 “Căpitan Aviator Mircea T.Badulescu”, Școala “George Emil Palade”, Școala Gimnazială “Sf.Apostol Andrei”, Școala Gimnazială “Episcop Dionisie Romano” și Școala Gimnazială nr.11.

Caravana Ecotic a “parcat” deja in peste 90 de scoli din Bucuresti, Giurgiu,  Slatina, Alexandria, Ploiesti, Brasov, Ajud, Bacau, Piatra Neamt, Suceava, Radauti, Dorohoi, Targu Neamt, Botosani, Iasi ,Focsani, Braila, Galati etc. si in zonele centrale ale acestor orase. Micul muzeu ascuns in interiorul caravanei noastre colorate are nu doar exponate interesante, dar si cateva premii pentru cei care intra in campania de colectare de deseuri.

În cadrul acestei campanii vor fi organizate două tombole: o tombolă dedicată deșeurilor de echipamente electrice și electronice și o tombolă dedicată becurilor și neoanelor. Pentru fiecare deșeu predat se oferă un voucher de participare la tombola categoriei specifice. Tombola dedicată DEEE va avea ca premii 3 tablete Lenovo oferite de către GreenWEEE iar tombola dedicată becurilor și neoanelor, o tabletă Samsung oferită de către Recolamp.

 

Be the first to comment

Leave a Reply