Record la amenzi in perioada sarbatorilor de iarna

amenziÎn perioada 25 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014, în urma acțiunilor zilnice efectuate de polițiștii buzoieni, au fost aplicate peste 2,500 de amenzi. În total, polițiștii buzoieni au efectuat 1110 de misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice și 197 de intervenții. Astfel, au fost constatate 78 de infracţiuni şi 2643 de contravenţii, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 484.942 de lei.

Ca urmare a măsurilor întreprinse de efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, nu s-au înregistrat fapte de tulburare gravă a ordinii şi liniştii publice. 21 dintre infracţiuni au constat în efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, poliţiştii confiscând 300.054 de articole pirotehnice,majoritatea petarde din categoria a II-a. În perioada sărbătorilor de iarnă, nicio persoană nu a suferit vătămări corporale ca urmare a folosirii articolelor pirotehnice. De asemenea, 2232 dintre sancţiuni au fost aplicate la regimul circulaţiei, 299 pentru comiterea de fapte contrare normelor de convieţuire socială şi de tulburare a ordinii şi liniştii publice, 34 la Legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 14 la Legea privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 8 la Legea  privind paza bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 7 la Legea privind regimul materiilor explozive şi 49 la alte acte normative.

Pe linie rutieră, 840 dintre abateri au fost la regimul legal de viteză. Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării 77 de permise de conducere, cele mai multe pentru depăşirea cu peste 50 km/h a limitelor de viteză maxime admise atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor (45). În total, poliţiştii rutieri au depistat şi scos din trafic 19 şoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, pe numele a 11 dintre aceştia fiind întocmite dosare penale.

Be the first to comment

Leave a Reply