SC Bacau – Gloria 1-1. Buzoienii inca mai spera la calificarea in play-off. Vezi calculele pentru ca buzoienii sa ajunga in play-off

gloriaIn urma remizei de sambata, 1-1 in deplasare la Bacau, si victoriei de la mijlocul saptamanii trecute, 2-1 cu Unirea Tarlungeni, Iob Viorel si compania inca mai viseaza la promovare. Matematic inca se poate, dar calculele sunt foarte complicate, buzoienii avand nevoie de 3 victorii in ultimele 3 meciuri pentru a se califica in play-off, dar nici asa nu sunt siguri.

Pentru promovare, Gloria, locul 7 cu 23 de puncte, se lupta cu SC Bacau, locul 6 cu 25 de puncte, repspectiv Unirea Tarlungeni, locul 8 cu 23 de puncte. In caz de egalitate la finele sezonului regulat, Gloria este avantajata de rezultatele directe cu cele doua contracandidate: 0-0 (a) si 1-1 (d) cu Bacau si 2-1 (a) si 0-0 (d) cu Tarlungeniul.

Iata programul celor trei formatii in ultimele 3 etape:

Gloria Buzau va intalni in etapa viitoare pe CF Braila pe teren propriu, in timp ce Tarlungeniul va infrunta chiar pe SC Bacau, pe teren propriu.  Cu o victorie contra Brailei si daca in meciul de la Tarlungeni se inregistreaza orice rezultat, inafara de victoria bacauanilor, Gloria trece pe locul 6, ultimul calificant in play-off si in ultimele doua etapa totul depinde de elevii lui Ion Viorel.

In penultima etapa, Gloria are meci dificil in deplasare la Clinceni, ocupanta locului 4, Bacau joaca in deplasare la Slobozia, locul 3, iar Tarlungeniul se deplaseaza la Braila, echipa care are si ea sanse matematice sa prinda play-off-ul. Tinand cont ca toate cele 3 echipe au meciuri dificile, este posibil ca niciuna dintre acestea sa nu acumuleze puncte.

Cel mai posibil, ultima echipa calificata in play-off se va decide in ultima etapa. Atunci, Gloria are meci de foc la Buzau cu Iasiul, probabil cea mai puternica echipa a seriei, SC Bacau intalneste acasa Braila, iar Tarlungeniul intalneste acasa pe FC Clinceni.

Un rol important in economia calificarii il va juca CF Braila, care urmeaza sa intalneasca toate cele 3 pretendente la locul 6, iar in cazul in care brailenii vor castiga toate cele 3 meciuri pot prinde chiar ei acest loc.

Calculele sunt cu mult mai complicate decat atat deorece pentru echipele calificate in play-off conteaza doar rezultatele directe, iar echipele care deja si-au asigurat locul, cum ar fi CSMS Iasi si FC Clinceni ar putea prefera sa piarda un meci pentru a intra cu mai multe puncte in play-off.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply