Scandal marca USL la Prefectura

prefecturaA izbucnit un nou scandal între USL-iști, de această dată chiar la Prefectură. Implicați sunt chiar prefectul social-democrat, Gabriel Baltă și subprefectul liberal, Alecu Vasile. Aceștia se acuză reciproc de încălcarea responsabilităților de serviciu.

Pe de o parte, prefectul acuză că subprefectul îi subminează autoritatea, în vreme ce subprefectul susține că prefectul nu cunoaște legile. Mai exact, Gabriel Baltă spune că subprefectul semnează ordine de prefect fără să-l înștiințeze, iar Alecu spune că prefctul semnează ordine şi regulamente ilegale şi concediază angajaţi ai instituţiei fără temei legal.

”Se dorea ca această prefectură să fie condusă de altcineva decât de mine. Eram pus în situaţia în care mă trezeam a doua zi cu un şef serviciu din subordinea mea directă să nu fie la serviciu pentru că fără ştirea mea i se dăduse concediu. Deci nu eu i-am dat concediu iar acest lucru s-a repetat. Acum nu mai poate semna fără ca eu să nu ştiu. Chiar am spus, domnule, se emit ordine fără să fiu consultat?”, a declarat prefectul Gabriel Baltă.
”E chiar penibil că s-a ajuns în situaţia asta şi i-am spus-o în scris şi domnului. A redescoperit Prefectura acum în septembrie. Deci, subprefectul judeţului alături de alţi colegi de aici am fost dintotdeauna aici. Deci nu poate prefectul să spună că subprefectul a semnat. Dumnealui încearcă aşa să-l ocolească pe subprefect, probabil pentru că i-au spus aşa nişte voci externe, a auzit pe undeva. Probabil că l-au scuturat unii şi i-au spus bă stai acolo chiar dacă distrugi prefectura important este să nu semneze Alecu vreo cerere de concediu. Vocile externe i-au spus şi avem specialişti care se ocupă de asta. Ştiţi că se vorbea cândva să se facă un consult pe profil psihiatric”, a declarat Vasile Alecu, subprefect al judeţului Buzău.

În urma scandalului purtat de cei doi useliști a căzut victimă chiar purtătorul de cuvânt al instituției, care a fost revocat din funcție fără a primi vreo explicație.

„Mi s-a cerut să plec. Mi s-a pus pe masă un ordin aberant pentru că nu avea termen de preaviz, era ilegal, încălca legislaţia muncii. Nu am fost înştiinţat că nu mai sunt purtător de cuvânt, atâta tot, mi s-a luat telefonul de serviciu. Astăzi am aflat că nu mai sunt purtător de cuvânt”, a declarat Sorin Gheorghe, fost purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului.
La Instituţia Prefectului Buzău este prezentă de luni o comisie de control a MAI care va da un verdict asupra conflictului între cei doi înalţi funcţionari publici.

surs

Be the first to comment

Leave a Reply