Se modifica taxa auto

taxa-auto1Guvernul modifică Ordonanţa care stabileşte modul de recuperare a timbrului de mediu în cazul în care automobilul este vândut în afara ţării. Menţiunea ‘Vehicul scos definitiv din România’, va fi inlocuita de ‘radiere pentru export’, se arată în proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind timbrul de mediu pentru autovehicule, supus dezbaterii publice de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Proiectul de HG este supus dezbaterii publice până la data de 20 noiembrie 2014, data până la care cetățenii interesați pot transmite modificări sau propuneri la sediul MMSC.
Taxa auto este calculată exclusiv pe baza emisiilor de CO2, înscrise în cartea de identitate a maşinii. Timbrul de mediu se aplică pentru autovehiculele din categoria M1, M2, M3, cu precizarea că pentru categoria de autoturisme cu normă de poluare Euro5, Euro4 şi Euro3 formula ia în calcul în proporţie de sută la sută emisia de CO2, iar pentru autoturismele cuprinse în normele de poluare non-euro, Euro 1 şi Euro 2 se aplică actuala formulă prevăzută prin Legea 9/2012, ce ia în calcul capacitatea cilindrică.

Pe de altă parte, taxa creşte pentru maşinile Euro3 şi Euro4 în cazul versiunilor diesel.

Be the first to comment

Leave a Reply