Seism de 4,7 grade in aceasta dimineata. A fost cel mai puternic cutremur al inceputului de an

Un cutremur cu magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 8.15, în zona Vrancea, seismul fiind simţit şi la Bucureşti. Directorul ştiinţific al Institutului pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că, seismul din zona Vrancea, după ultimele evaluări, a avut magnitudinea de 4,7 grade şi s-a produs la o adândime de 127 de kilometri, acesta fiind un cutremur care nu ridică probleme.

Mircea Radulian a precizat că, atunci când se produce un cutremur, mai întâi sunt transmişi parametrii evaluaţi de calculator, care poate da erori, iar apoi datele sunt revizuite de seismologi, acestea fiind cele exacte.

cutremurRadulian a precizat că seismul care s-a produs joi, la ora 8.15, în zona Vrancea a avut 4,7 grade, magnitudinea de 4,8 grade fiind cea iniţială, transmisă de calculator.

Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a spus că acest seism este unul de magnitudine moderată, care nu ridică probleme şi nu produce pagube materiale.

Mircea Radulian a adăugat că în zona Vrancea se produc cutremure adânci, iar după seisme cu magnitudini medii, cum este cel de 4,7 grade înregistrat joi, se pot produce şi replici. El a precizat că, dacă se vor produce replici, acestea vor avea magnitudini mult mai mici.

Potrivit datelor înregistrate imediat după producerea cutremurului, magnitudinea seismului din zona Vrancea, produs la ora 8.15, a fost de 4,8 grade pe scara Richter, adâncimea de 140 de kilometri şi intensitatea IV pe scara Mercalli.

Potrivit reprezentanţilor INFP, seismul s-a simţit şi la Bucureşti.

Be the first to comment

Leave a Reply