Sistemul medical, la un pas de a provoca o noua tragedie

spit judDupă ce săptămâna trecută un om din Lopătari și-a pierdut viața din cauza că Salvarea nu a ajuns la timp, sistemul medical buzoian a fost aproape de a provoca o nouă tragedie. De nenorocirea de săptămâna trecuta a aflat și consilierul local PP-DD de la Cochirleanca, Badea Ion, iar aseară când un vecin de-al său a avut nevoie de îngrijire medicală de urgență, probabil neîncrezător că Salvarea va ajunge în timp util, a hotărât să îl transporte pe acesta la Spitalul Județean cu mașina personală.

Cum în sala de așteptare de la Urgente, unde Badea Ion isi astepta vecinul, era foarte aglomerat, acesta a hotărât să iasă afara pentru a lua o gură de aer. Numai că, acest lucru i-a fost aproape fatal. În lipsa iluminatului din curtea spitalului, acesta a căzut într-o groapă care nu era semnalizată în niciun fel, suferind răni foarte grave. Acum, acesta este pacient la Sectia de Ortopedie și așteaptă ca piciorul să-i fie operat, acesta suferind mai multe fracturi, dintre care una cu rană deschisă.

Situația ar putea fi catalogată drept una hilară, numai cu condiția că ea să nu fie tragică, pentru că un spital este medit să repare rănile nu să le producă. Acest caz dovedește încă o dată, asta dacă mai era nevoie, că organizarea în sistemul medical buzoian este plină de hibe. Nu avem decât să rămânem cu speranța că cineva va lua atitudine până la producerea unei noi tragedii din cauza nepăsării sau neputinței sistemului medicalui.

Be the first to comment

Leave a Reply