Sondaj europarlamentare 2014. Alianta PSD-UNPR-PC ar lua doar 22%, iar PP-DD este cotat la 16%

sondaj gazetaAu mai rămas doar 10 zile până la alegerile europarlamentare, unde românii vor decide pe cine trimit să îi reprezinte în Parlamentul European, la Bruxelles. Alegerile europarlamentare vor avea loc duminică, 25 mai, iar atunci vor fi așteptați la vot peste 18 milioane de români. Potrivit sondajelor naționale, doar aproximativ 30% dintre cetățenii cu drept de vot se vor prezenta la urne. Cu 10 zile  înainte de vot, rezultatele sondajului lansat de ziarul Gazeta de Buzau, arată că opiniile buzoienilor, cititori ai ziarului, sunt diferite față de cele ale sondajelor naționale.

Dacă mai toate sondajele naționale indică drept câștigătoare certă alianța PSD-UNPR-PC cu o cotă de peste 30 de procente, iar niciun alt partid nu trece de 20%, lucrurile stau total diferit în sondajul online realizat de gazetadebuzau.ro. Rezultatele acestui sondaj indică că la Buzău va fi o luptă foarte strânsă între 5 combatanți: alimța PSD-UNPR-PC, PNL, PP-DD, PDL și PMP. Astfel, PSD-UNPR-PC ar câștiga alegerile cu 22 de procente, fiind urmat de PDL, cu 19 procente și de PNL cu 18%, iar la mică distanță ar urma PP-DD cu 16 procente. Singurul partid care ar mai depăși pragul de 5% este Mișcarea Populară, care ar contabiliza 14 procente.

La întrebarea “Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile europarlamentare, cu ce partid ati vota?”, pusă de Gazeta de Buzău au răspuns mai bine de 200 de persoane.

Reamintim că acest sondaj nu este unul făcut pe baze statistice, pe un eşantion reprezentativ sau pe baza unei metodologii ştiinţifice. Este pur şi simplu un sondaj în rândurile cititorilor Gazetei de Buzău, iar pe 26 mai vom afla cât de aproape sau de parte de adevăr a fost acesta.

Be the first to comment

Leave a Reply