Taximetrişti „piraţi”, cercetaţi penal de poliţiştii rutieri

taxiÎn urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Buzău a fost începută urmărirea penală împotriva a trei bărbaţi – doi din comuna Săpoca, în vârstă de 33 şi 28 de ani, iar unul din Buzău, în vârstă de 38 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii.
Cei în cauză sunt suspectaţi că au efectuat activităţi de transport persoane pe DJ 203 K, traseul Buzău – Cernăteşti – retur, fără a îndeplini condiţiile prevăzute de Legea nr. 38/2003, ce reglementează activităţile de acest tip.
Tânărul în vârstă de 28 de ani a fost identificat ultima dată în trafic în ziua de 9 noiembrie a.c., de un echipaj al Serviciului Rutier care acţiona pe DJ 203K, pe raza comunei Mărăcineni, iar în urma testării efectuată cu aparatul „Drager” s-a constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Împotriva lui a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu puncte-amendă şi măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier continuă cercetările în cazul celor trei „taximetrişti”, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Be the first to comment

Leave a Reply