Termopile 300, Buzau 311.

muscaturi1_ La Termopile au murit 300 de eroi spartani, la Buzau unui numar de peste 300 de simplii cetateni le-a fost pusa viata in pericol, fara sa se afle in razboi cu cineva. E o trista analogie, din care ne putem da seama cat de incompetenti si lipsiti de scrupule sunt cei care conduc orasul. Nu doar in Bucuresti situatia maidanezilor este scapata de sub control, la Buzau, conform datelor furnizate de Spitalul Judetean de Urgenta, de la inceputul anului pana in momentul de fata cel putin o persoana pe zi a fost muscata de cainii vagabonzi. Mai exact, in primele 8 luni ale anului s-au inregistrat 311 persoane care au fost muscate de “comunitari”. Aceasta cifra ar putea creste cu siguranta daca am avea si o evidenta a celor care s-au tratat la alte unitati spitalicesti, sau au fost leziuni minore si nu au considerat ca este necesar sa mearga la doctor.

Chiar si asa, daca la nivelul Buzaului nu trece zi de la Dumnezeu fara ca o persoana sa fie muscata de maidanezi, de ce nu se ia o hotarare drastica pentru solutionarea problemei, dar in loc de asta se pompeaza sume imense de bani (peste 2,5 miliarde de lei) catre Urbis Serv si apoi catre buzunarele unor sarlatani. Este deja celebru cazul semnalat in raportul Camerei de Conturi Buzau, potrivit caruia un număr impresionant de 87.924 câini vagabonzi, adica tot atati caini cat populatia orasului, au fost “ingrijiti” intr-un padoc. Drept urmare, in timp ce pentru cetatenii orasului, situatia reprezinta o problema extrem de serioasa, si am asistat zilele acestea la cazul in care s-a ajuns pana la moarte, pentru altii e doar o afacere din care scot banii cu duiumul.

 Spre deosebire de ceea ce se intampla in orasul nostru, primarul oraşului Tulcea a rezolvat problema, nefacand afaceri, ci doar aplicand legea in vigoare, chiar daca acest lucru nu a fost pe placul tuturor.

„Pentru că am recurs la eutanasiere, m-am ales cu multe scandaluri făcute de ONG-uri. Mi s-au făcut şi patru plângeri penale, din care trei au fost rezolvate cu neînceperea urmăririi penale. Ultima plângere se analizează” a declarat acesta presei.

Legea 227/2002, privind gestionarea câinilor comunitari, permite eutanasierea maidanezilor, după 14 zile de când sunt adusi în adăposturi si nu sunt revendicati sau adoptati.

Be the first to comment

Leave a Reply