Trei belgieni au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentară, după ce au mâncat la un fast food din Buzău

boli contagioaseO tânără de 17 ani din Belgia s-a prezentat la Spitalul Județean Buzău, dupa ce a acuzat dureri de stomac, grețuri și vărsături. La scurt timp, alți doi conaționali ai acesteia s-au prezentat la spital prezentând aceleași simptome. Cei trei le-au povestit medicilor de la Spitalul Judeţean că la prânz au servit masa la un cunoscut fast-food din centrul municipiului Buzău, iar seara, au mâncat mazăre preparată chiar de ei din câteva conserve cumpărate de la un supermarket.

În prezent, tinerii sunt internați la Secția Boli Contagioase a Spitalului Județean Buzau și sunt tinuți sub supraveghere de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, care au început şi o anchetă epidemiologică.

Cei trei belgieni fac parte dintr-un grup de 16 voluntari, care au venit împreună din Belgia în urmă cu o săptămână în localitatea Fundeni-Zărneşti pentru ecologizarea comunei dar şi pentru activităţi educative, împreună cu elevii din comună. Cei 16 belgieni sunt cazaţi în incinta şcolii din localitate.

Be the first to comment

Leave a Reply