Trei liceeni buzoieni au ajuns la spital dupa ce au fumat etnobotanice

etnobotaniceTrei elevi ai liceului “Alexandru Marghiloman” au ajuns ieri la Spitalul Județean Buzău dupa ce au fumat etnobotanice chiar în incinta unității de învățământ. Acum, procurorii DIICOT au declanșat o anchetă pentru a stabili cum au ajuns drogurile în școală.

Incidentul s-a produs în timpul pauzei de prânz, în curtea interioară a liceului. După mai multe fumuri trase dintr-o ţigară cu substanţe psihoactive, tinerii, unul de 19, iar ceilalţi de 18 ani, s-au prăbuşit la pământ.Ei au fost căraţi pe braţe de câţiva colegi, până la cabinetul şcolii.

”Se presupune că ar fi tras dintr-o ţigară cu substanţe interzise. S-a întâmplat în pauză, în curtea şcolii. Ei au fost aduşi la cabinet, unde au fost îngrijiţi mai întâi de doamna doctor şi dopamna asistentă”, a declarat Lenuţa Pârlog, director Liceul ”Al. Marghiloman”. După câteva minute de la apelul către 112, echipaje de la Ambulanţă şi SMURD au ajuns în incinta liceului, pentru a-i prelua şi duce pe tineri la Urgenţele Spitalului Judeţean.

”Unul dintre ei era mai grav, avea greaţă şi vărsături. Au fost externaţi la scurt timp”, a declarat dr. Adrian Zoican, medic UPU. Mai mulţi poliţiştii au descins în liceu, pentru a cerceta împrejurările în care s-a produs incidentul. Ulterior, cazul a fost preluat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care încearcă să ajungă la furnizorii drogurilor. Din primele verificări, anchetatorii au aflat că dintre cei trei tineri, cel de 19 ani a introdus ţigara în şcoală, iar ceilalţi doi au fumat pentru prima oară etnobotanice. În funcţie de rezultatele anchetei, conducerea liceului va stabili sancţiunile pentru cei trei elevi.

Be the first to comment

Leave a Reply