Veste buna pentru handbalul buzoian. HM ar putea promova in prima liga in urma unui baraj

hm buzau
foto facebook – H.M. Buzau

Convinsă că a pierdut orice șansa de a promova în primul eșalon în urma înfrângerii cu Slobozia din urmă cu câteva etape, Handbal Municipal Buzău primește o nouă șansă la promovare.

La reunirea de la Baia Mare, reprezentanţii din handbalul feminin au discutat şi despre posibilitatea schimbării sistemului competiţional încă din sezonul viitor. Astfel, la fel ca şi cei de la masculin, oficialii cluburilor feminine au optat pentru ideea ca din sezonul viitor Liga Naţională să fie formată din 14 echipe, nu din 12, ca acum. Urmează acum ca FRH, în şedinţa Consiliului de Administraţie, să ia o decizie în acest sens şi să stabilească exact cum se va ajunge la 14 echipe. Cea mai plauzibilă variantă este aceea a organizării unui turneu de baraj între ultimele două clasate din Liga Naţională, din acest sezon şi ocupantele locurilor secunde din cele două serii ale Diviziei A. În aceste condiţii, vor fi prezente în Liga Naţională, în sezonul viitor, două dintre câştigătoarele acestui eventual turneu de baraj.

O altă variantă posibilă este ca ultimele două clasate din Liga Națională sa susțină meci de baraj cu echipele clasate pe locul doi în cele două serii ale Diviziei A. O a treia variantă este ca ultimele două clasate din primul eșalon să dispute meci de baraj între ele și echipele clasate pe locul doi în cele două serii ale eșalonului secund să dispute și ele meci de baraj.

Oricare dintre aceste trei variante va fi adoptată, HM Buzău trebuie să termine campionatul pe locul 2 pentru a participa la baraj. În momentul de față, buzoiencele se afla pe locul 2 cu 3 etape rămase de disputat. Pentru promovare, buzoiencele se vor duela cu Școala 181 București, formație față de care are un avans de 4 puncte și pe care o va întâlni etapa următoare, în deplasare. Astfel, o victorie sau chiar un egal ar asigura calificarea la baraj pentru HM Buzău. În caz contrar, buzoiencele vor avea nevoie de minim 3 puncte (o victorie și un egal) în ultimele două meciuri cu Dunărea Giurgiu, acasă, și în deplasare cu Știința Bacău.

Be the first to comment

Leave a Reply