Viorel Holban a fost declarat și el incompatibil de ANI

v holbanAgenția Națională de Integritate a băgat spaima în primarii buzoieni. În decurs de numai o săptămână 3 dintre aceștia au fost declarați incompatibili, toți trei de la USL. Ultimul pe listă este Viorel Holban, primarul municipiului Râmnicu Sărat.

“HOLBAN VIOREL s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 ianuarie 2009 – 28 mai 2009, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de Primar al Municipiului Râmnicu Sărat, Jud. Buzău, şi calitatea de reprezentant al Municipiului Râmnicu Sărat în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor S.C. „Compania de Apă” S.A. Buzău. Astfel, HOLBAN VIOREL nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”, se arată într-un comunicat emis de ANI.

Conform legislației în vigoare, persoanele declarate incompatibile sunt decăzute din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani. Totuși, persoanele declarate incompatibil pot ataca în instanță decizia ANI.

Be the first to comment

Leave a Reply